In februari 2022, tijdens de Week van het Korte Verhaal, zal opnieuw de J.M.A. Biesheuvelprijs worden uitgereikt. Uitgevers kunnen nog tot 30 december 2021 verhalenbundels inzenden.

Wij verzoeken uitgevers de in 2021 verschenen verhalenbundels die volgens u in aanmerking komen voor de prijs in te zenden. Dat kan tot uiterlijk 30 december.

Let op: Uitsluitend oorspronkelijk Nederlandstalige verhalenbundels van één auteur die in 2021 zijn verschenen, komen in aanmerking voor de prijs. Het complete reglement is hier te vinden. Uitgeverijen kunnen vijf exemplaren van de verhalenbundels insturen naar onderstaand adres:

J.M.A. Biesheuvelprijs

p/a Linnaeus Boekhandel

Middenweg 29

1098 AB Amsterdam

Boeken die na 30 december worden ingezonden, kunnen niet meer meedingen. Ingezonden boeken kunnen helaas niet worden geretourneerd. Het overzicht van alle ingezonden titels zal in januari 2022 op de website worden gepubliceerd.

In eerdere jaren ging de prijs naar Rob van Essen (Hier wonen ook mensen, Atlas Contact), Marente de Moor (Gezellige verhalen, Querido), Maarten ’t Hart (De moeder van Ikabod en andere verhalen, De Arbeiderspers), Annelies Verbeke (Halleluja, De Geus), Maria Vlaar (Diepe aarde, De Arbeiderspers) en Mensje van Keulen (Ik moet u echt iets zeggen, Atlas Contact). Net als in voorgaande jaren wordt het prijzengeld door middel van crowdfunding vergaard.

De vakjury bestaat uit  Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert.