(Foto: Uitgeverij Pluim)

De jury en organisatie van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022 blikken terug op een prachtige prijsuitreiking. Nogmaals willen we alle donateurs hartelijk danken voor het mogelijk maken van weer een geslaagde editie van deze literaire prijs voor korteverhalenbundels. Bijzondere dank ook aan de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), die de uitreiking in SPUI25 mede mogelijk maakte.

Het prijzengeld van de J.M.A. Biesheuvelprijs werd traditiegetrouw ingezameld door crowdfunding, op het platform Voordekunst. Donateurs krijgen daarvoor een tegenprestatie; een of meerdere bundels, waaronder de (gesigneerde) winnende bundel Een modern verlangen van Hanna Bervoets, en/of het boekje dat uitgeverij Avalon speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt: Een onoplosbaar vraagstuk, een niet eerder gepubliceerd verhaal van J.M.A. Biesheuvel. Achter de schermen werkt de organisatie druk aan het gereedmaken van alle tegenprestaties, die nog deze maand (maart 2022) verstuurd worden.