In februari 2023 zal de J.M.A. Biesheuvelprijs wederom uitgereikt worden, aan de auteur van de beste verhalenbundel van het kalenderjaar 2022. De organisatie verzoekt u de in 2022 verschenen verhalenbundels die volgens u in aanmerking komen voor de prijs in te zenden. Dat kan tot uiterlijk 30 december, maar het zou fijn zijn om bundels die al verschenen zijn op korte termijn te ontvangen, zodat de jury aan de slag kan.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2023 bestaat uit Joost Baars, Yra van Dijk, Judith Eiselin, Ilse Josepha Lazaroms en Dieuwertje Mertens. 

Let op: uitsluitend oorspronkelijk Nederlandstalige verhalenbundels van één auteur die in 2022 zijn verschenen, komen in aanmerking voor de prijs. Het complete reglement is hier te vinden. Uitgeverijen kunnen vijf exemplaren van de verhalenbundels insturen naar onderstaand adres:

J.M.A. Biesheuvelprijs

p/a Linnaeus Boekhandel

Middenweg 29

1098 AB Amsterdam

Boeken die na 30 december worden ingezonden, kunnen niet meer meedingen. Ingezonden boeken kunnen helaas niet worden geretourneerd. Het overzicht van alle ingezonden titels zal in januari 2023 op de website worden gepubliceerd.

Het prijzengeld van de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt zoals altijd ingezameld via een crowdfundingscampagne. Die zal eind 2022 starten, en enkele dagen voor de prijsuitreiking sluiten. Hierover volgt later meer informatie.  

Indien uitgeverijen, naast een eventuele financiële bijdrage, de J.M.A. Biesheuvelprijs willen steunen, is er de mogelijkheid méér dan vijf exemplaren van de ingezonden verhalenbundels toe te sturen. Die extra exemplaren worden dan aan de donateurs van het prijzengeld ter beschikking gesteld, bij wijze van tegenprestatie. Ook verhalenbundels die al eerder verschenen, kunnen zo wellicht hun weg vinden naar een nieuw publiek van liefhebbers van het korte verhaal.

Mocht u op deze wijze kunnen en willen bijdragen, dankt de organisatie u daar hartelijk voor. 

Volg ons ook op Twitter (@biesheuvelprijs) en Facebook (www.facebook.com/jmabiesheuvelprijs). 

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@jmabiesheuvelprijs.nl of bel Arjen Fortuin (06 52470029).