Net als in voorgaande jaren, wordt ook dit jaar het prijzengeld van de J.M.A. Biesheuvelprijs door middel van crowdfunding vergaard. Vorig jaar bedroeg het prijzengeld € 4.875,35. Neemt één van uw auteurs de prijs in 2017 in ontvangst? U kunt uw inzendingen tot eind december 2016 toesturen.

In februari 2017 zal de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de derde keer uitgereikt worden, aan de auteur van de beste verhalenbundel van het kalenderjaar 2016. De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs bestaat dit jaar uit Irwan Droog (redacteur), Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).

Let op: Uitsluitend oorspronkelijk Nederlandstalige verhalenbundels van één auteur die in 2016 zijn verschenen, komen in aanmerking voor de prijs – kijk hier voor het complete reglement . Gelieve de boeken in vijfvoud te sturen aan:

J.M.A. Biesheuvelprijs
Tolhuisweg 1
1031 CL Amsterdam

Insturen kan tot en met 31 december 2016. Boeken die later worden ingezonden, kunnen niet meer meedingen. Ingezonden boeken kunnen helaas niet worden geretourneerd. Een overzicht van alle ingezonden titels zal op maandag 4 januari 2016 op de website worden gepubliceerd.

De crowfunding zal in het najaar van 2016 starten, en enkele dagen voor de prijsuitreiking sluiten. Hierover volgt later meer informatie.

Indien uitgeverijen, naast een eventuele financiële bijdrage, de J.M.A. Biesheuvelprijs willen steunen, is er de mogelijkheid méér dan vijf exemplaren van de ingezonden verhalenbundels toe te sturen. Die extra exemplaren worden dan aan de donateurs van het prijzengeld ter beschikking gesteld, bij wijze van tegenprestatie. Ook verhalenbundels die al eerder verschenen, kunnen zo wellicht hun weg vinden naar een nieuw publiek van liefhebbers van het korte verhaal. 

Mocht u op deze wijze kunnen en willen bijdragen, dankt de organisatie u daar hartelijk voor.

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten rondom de J.M.A. Biesheuvelprijs, volg ons: op Twitter (@biesheuvelprijs) en Facebook (www.facebook.com/jmabiesheuvelprijs).

Klik hier om contact op te nemen met de organisatie.