De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 heeft uit de 28 inzendingen onderstaande shortlist samengesteld. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op 19 februari in het Lloyd Hotel. Het prijzengeld is nog onbekend; dat wordt vergaard via een crowdfundingsactie die nog tot 18 februari loopt. Er kan dus nog gedoneerd worden!

 

De shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017:

A.H.J. Dautzenberg – De dag dat de gieren buigen (Atlas-Contact)

Maarten ’t Hart – De moeder van Ikabod (De Arbeiderspers)

Bertram Koeleman – Engels voor leugens (Atlas-Contact)

A.N. Ryst – De blauwe maanvis  (Querido)

Kira Wuck – Noodlanding (Podium)

 

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit Irwan Droog (redacteur), Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).