Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, een gezelschap van schrijvende performers met groepen in verschillende steden in Nederland en organiseerde daarvoor tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso. In 2011 rondde ze de opleiding DOCS af en ze werkt regelmatig als docent spoken word en creatief schrijven op scholen en binnen jongerenproductiehuizen en ze geeft les op de Schrijversacademie.

De bezigheden van Marieke de Groot (1986) omvatten vrijwel het volledige boekenvak. Na de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam ging ze aan de slag als freelanceredacteur voor particulieren, uitgeverijen en organisaties. Dit doet ze naast haar werkzaamheden als boekverkoper bij Pantheon boekhandel, waar ze ook betrokken is bij de inkoop en het organiseren van evenementen. Als redacteur en boekhandelaar draagt Marieke bij aan het tot stand komen en aan de man brengen van boeken. Maar ook eerder in het proces speelt ze al een rol, namelijk daar waar de schrijver zich nog ontwikkelt. Als hoofdredacteur van Tijdschrift Ei – digitaal tijdschrift voor tekst en beeld – ontdekte en begeleidde ze vaak nog beginnende schrijvers. Zelf schrijft Marieke ook, interviewt ze schrijvers, en is ze betrokken bij het organiseren van literaire en kunstzinnige evenementen.

Theo Hakkert (1957) is afgestudeerd bij Algemene Literatuurwetenschap aan de UvA en werkt als journalist bij De Twentsche Courant Tubantia. Verzorgde tot Pinksteren 2015 de boekenpagina’s voor Wegener. Recenseerde alles wat los en vast zat en interviewde in die hoedanigheid honderden auteurs uit binnen- en buitenland. Zat in de jury van de Libris Literatuur Prijs die de prijs toekende aan Tonio van A.F.Th. van der Heijden. Maakte ook deel uit van de jury van de Gouden Strop. Hakkert had tweemaal zitting in de jury van de A.L. Snijdersprijs, een tweejaarlijkse prijs voor verhalen van maximaal 220 woorden.

Sanneke van Hassel (1971) debuteerde in 2005 met de verhalenbundel IJsregen, die werd gevolgd door Witte veder. In 2007 won ze voor beide bundels de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Vervolgens verschenen de roman Nest, de bundels Ezels en Hier blijf ik, en de internationale bloemlezing Naar de stad (met Annelies Verbeke). Onder de noemer Hotel van Hassel maakte ze samen met de SLAA en de Balie diverse programma’s rondom het korte verhaal. In 2017 verscheen haar roman Stille grond. Ze woont en werkt in Rotterdam.

 

Met ingang van januari 2018 is Marijn Sikken wegens persoonlijke omstandigheden teruggetreden uit de jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs. De voltallige organisatie en jury willen hier graag hun grote dank uitspreken voor haar inzet, wensen haar heel veel sterkte en hopen haar een volgende editie van de Biesheuvelprijs opnieuw te mogen verwelkomen.