De voorbereidingen voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2018 zijn in volle gang. In dit bericht lichten we u graag in over deze nieuwe editie van de prijs voor de beste verhalenbundel van het jaar.

Evenals bij de eerdere edities zal de uitreiking plaatsvinden tijdens de Week van het Korte Verhaal, in februari 2018. Uitgevers kunnen nog tot eind december verhalenbundels insturen (zie de reglementen voor meer informatie); boeken die na zaterdag 30 december zijn ontvangen, kunnen helaas niet meer meedingen.

De Biesheuvelprijs verwelkomt een nieuw jurylid: Marijn Sikken (Utrecht, 1990). Zij won zowel de jury- als publieksprijs van de Write Now!-verhalenwedstrijd, debuteerde begin 2017 met een roman (Probeer om te keren), is redactielid van De Optimist en schrijft columns voor Literair Nederland. Zij voegt zich bij Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker en docent creatief schrijven), Marieke de Groot (redacteur en boekverkoper), Theo Hakkert (journalist en recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).

Net als de voorgaande edities wordt het prijzengeld van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2018 vergaard door middel van crowdfunding. Deze actie begint in december, en loopt tot begin februari. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

De winnaar van de Biesheuvelprijs 2017, Maarten ’t Hart (De moeder van Ikabod), heeft aangegeven het prijzengeld van € 5105,70 beschikbaar te stellen aan de Biesheuvelprijs. In overleg met hem heeft de organisatie besloten dit bedrag over het prijzengeld van de komende drie edities te verdelen. Het bedrag dat met crowdfunding bijeengebracht wordt, zal de komende drie jaar dus verhoogd worden met € 1701,90. Dit genereuze gebaar draagt in hoge mate bij aan het voortbestaan van de J.M.A. Biesheuvelprijs; de organisatie dankt Maarten ’t Hart hartelijk.

 

 

 

Om op de hoogte te blijven van alle activiteiten rondom de J.M.A. Biesheuvelprijs, volg ons: op Twitter (@biesheuvelprijs) en Facebook (www.facebook.com/jmabiesheuvelprijs).

Klik hier om contact op te nemen met de organisatie.