Waar er in Nederland talloze gerespecteerde prijzen bestaan voor romans, non-fictiewerk, thrillers et cetera, ontbrak het ons tot op heden aan een prijs voor het korte verhaal. Om het korte verhaal de status te geven die het verdient en vooral om te laten zien dat het een volwaardig en prachtig genre is , is er nu ook de J.M.A. Biesheuvelprijs.

De juryleden voor de eerste editie van de J.M.A. Biesheuvelprijs zijn: Arjen Fortuin (criticus NRC Handelsblad), Maarten Moll (criticus het Parool), Edith Vroon (boekverkoper), Roos van Rijswijk (schrijver), Esther Kuijper (redacteur en producent).

De eerste J.M.A. Biesheuvelprijs wordt uitgereikt op 14 februari 2015, de dag die de nationale Week van het Korte Verhaal inluidt. Bundels die in aanmerking komen voor de prijs dienen voor het eerst in 2014 te zijn gepubliceerd en oorspronkelijk Nederlandstalig te zijn. Bundels die in eigen beheer zijn uitgegeven kunnen niet meedingen.  De uiterste inzenddatum is 31 december 2014. Zie hier het complete reglement.

De J.M.A. Biesheuvelprijs bestaat uit een geldbedrag dat tot stand komt door crowdfunding. Binnenkort volgt hierover meer informatie – heeft u nog even tijd om te sparen.