MAARTEN ‘T HART WINT J.M.A. BIESHEUVELPRIJS 2017

Op zondag 19 februari werd in het Amsterdamse Lloyd Hotel & Culturele Ambassade voor de derde maal de J.M.A. Biesheuvelprijs uitgereikt. Maarten ’t Hart (1944) won met zijn bundel De moeder van Ikabod (De Arbeiderspers, 2016) een bedrag van € 5105,70. Dit bedrag is geheel door middel van crowdfunding bijeengebracht – uniek voor een literaire prijs.

Alle auteurs die op de shortlist stonden, kregen tijdens de prijsuitreiking een schrijfweekend aangebonden in de Buitenwerkplaats, zodat ze even afstand kunnen nemen van alle reuring,  prijsuitreikingen, verkeer en ze een paar dagen in alle rust kunnen schrijven.

 

De Buitenwerkplaats is een unieke locatie met inspirerende ruimten voor bijeenkomsten en projecten in de Starnmeerpolder op een halfuur rijden van Amsterdam. In de weekenden en schoolvakanties kunnen solisten, zzp-ers, onderzoekers, schrijvers, ontwerpers en kunstenaars een (werk)retraite boeken. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en zorgt voor zijn eigen maaltijden. De badkamers, woonkeuken en de werkruimtes zijn op deze momenten voor gemeenschappelijk gebruik, maar je kan je altijd terugtrekken op je eigen kamer met werkplek. Er is keuze uit 6 slaapkamers in de comfortabele stolp.

 

 

De organisatie dankt hier graag opnieuw alle donateurs, ambassadeurs, schrijvers, lezers, uitgeverijen en alle andere liefhebbers van het korte verhaal die de prijs mede mogelijk hebben gemaakt.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit Irwan Droog (redacteur), Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).

 

Op de foto neemt uitgever Peter Nijssen de prijs namens Maarten ’t Hart in ontvangst. Foto © Sanne Pieters