Wij zijn heel verdrietig door het overlijden van Eva Biesheuvel-Gütlich, de grote liefde van Maarten Biesheuvel.

Eva was een bijzondere, scherpzinnige en hartelijke vrouw, je zou elke literaire prijs zo’n ‘moeder’ gunnen. Vanaf het prille begin heeft zij ons met raad, daad en grote energie bijgestaan in de organisatie van de Biesheuvelprijs. Ze droeg ideeën aan voor de crowdfunding voor het prijzengeld, was nauw betrokken bij het maken van het jaarlijkse geschenkboekje van Avalon Pers en belde regelmatig op om te vragen of alles nog goed ging. Wij hebben veel aan haar te danken.

Ze was bovendien de onmisbare schakel tussen Maarten en de organisatie van de Biesheuvelprijs. Wij zagen hoe zij zich jarenlang met grote toewijding aan zijn welzijn heeft gewijd, onder vaak moeilijke omstandigheden – ook als dat fysiek veel van haar vergde. Jaarlijks slaagde zij erin om Maarten de prijsuitreiking te laten bijwonen, dit jaar moest zij zelf helaas wegens ziekte verstek laten gaan.

Het was een voorrecht om met Eva gewerkt te hebben en om de liefde van haar en Maarten van dichtbij te hebben mogen aanschouwen. Wij gaan haar heel erg missen.

 

Namens de organisatie en jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs