De crowdfundingsactie voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 eindigt op 17 februari. (U kunt hier een bijdrage aan het prijzengeld doneren.) Tot die tijd geven we het woord aan verschillende ambassadeurs van het korte verhaal. Vandaag: een kort verhaal van Nyk de Vries.

Bier

Eén keer mocht ik optreden voor Maarten Biesheuvel. Het was
in een zaaltje in het Manor Hotel, dicht in de buurt van waar ik
woonde. Na afloop kon ik gewoon terug lopen, met mijn
rolkoffertje met papieren en apparatuur achter me aan, tikkend
over de natte tegels. Thuis trok ik nog een zak chips uit de
kast. Vervolgens haalde ik een flesje bier uit de kelder en joeg
in de daaropvolgende uren tot mijn schrik het hele krat
erdoorheen. Wat een nederlaag, al begon ik liggend op de trap
de zaak iets te relativeren. Wat is nou eigenlijk een krat bier?
Een krat vla – hijs dat maar eens leeg.

Nyk de Vries is schrijver en dichter. In 2015 verscheen zijn roman Renger, zowel in het Nederlands als in het Fries. Momenteel werkt hij aan een nieuwe roman en een nieuwe serie prozagedichten, ultrakorte verhalen van amper honderd woorden.