2020 was een moeilijk jaar, ook voor de J.M.A. Biesheuvelprijs. Op 30 juli overleed onze geliefde naamgever Maarten Biesheuvel op 81-jarige leeftijd. In februari konden wij de prijs voor dit jaar niet uitreiken, wat pijnlijk was voor alle betrokkenen, maar vooral voor de schrijvers die werk hadden ingezonden. Er volgde een periode van bezinning, waarbij voor ons één ding voorop stond: de J.M.A. Biesheuvelprijs moet blijven bestaan.

Inmiddels is de voorbereiding van de volgende editie in gang gezet. Zo is er een nieuwe jury: Dirk-Jan Arensman, Bo van Houwelingen, Christine Otten, Ionica Smeets en Ronald Soetaert.

Vorige week is er een verzoek verstuurd aan alle uitgeverijen tot het inzenden van hun bundels; de eerste boeken zijn inmiddels binnen. 

De Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam zal de uitreiking verzorgen, in principe weer in de Week van het Korte Verhaal, van 14 t/m 21 februari 2021. 

Net als voorgaande jaren wordt het prijzengeld door middel van crowdfunding bijeengebracht. De actie loopt via platform Voordekunst.nl, van eind december 2020 tot begin februari 2020.

De organisatie heeft ook haar eigen rol in de niet-toekenning van begin dit jaar onder de loep genomen en doet er alles aan om herhaling te voorkomen. Wij hopen van harte dat iedereen die het genre een warm hart toedraagt de prijs weer wil ondersteunen.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@jmabiesheuvelprijs.nl

Irwan Droog

Arjen Fortuin

Daphne de Heer

Edith Vroon