De J.M.A. Biesheuvelprijs – de prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal – wordt een tweejaarlijkse prijs. De organisatie van de prijs heeft hiertoe besloten, omdat het aantal verhalenbundels dat in Nederland verschijnt per jaar sterk kan verschillen.

De volgende J.M.A. Biesheuvelprijs wordt dus uitgereikt in februari 2025, aan de auteur van de beste Nederlandstalige verhalenbundel van 2023 en 2024. De jury van de prijs bestaat uit Joost Baars, Yra van Dijk, Ilse Josepha Laseroms, Janita Monna en Daan Stoffelsen. Het prijzengeld zal net als in eerdere jaren via crowdfunding worden ingezameld.

De afgelopen jaren werd de Biesheuvelprijs gewonnen door onder anderen Hedda Martens, Hanna Bervoets, Mensje van Keulen en Maarten ’t Hart. De eerste J.M.A. Biesheuvelprijs ging in 2015 naar Rob van Essen.

De organisatie van de J.M.A. Biesheuvelprijs onderzoekt met partner Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam de invulling van de Week van het Korte Verhaal (14 t/m 21 februari 2024).